Bpr retail feliciteert TrainMore met de nieuwe locatie in Amsterdam

TrainMore groeit en kiest voor Bpr retail

Het unieke fitnessconcept van TrainMore – hoe meer je sport, hoe minder je betaalt – verovert Nederland! Het jonge concern groeit en is zeer ambitieus. Eigenaren Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer besloten enkele maanden geleden om de coördinatie van (ver)bouwprojecten te gaan uitbesteden. Ze vonden in Bpr retail de juiste partner. De eerste projecten zijn recent opgeleverd, waaronder de realisatie van een geheel nieuwe sportschool in de Amsterdamse Pijp. Inmiddels worden alweer openingen van nieuwe locaties voorbereid én is TrainMore op zoek naar meer locaties.   “We willen mensen méér laten bewegen!”, stelt Han Doorenbosch, mede-oprichter en algemeen directeur van TrainMore. Vanuit deze missie besloten Han en zijn vrouw Marjolijn in 2010 om het roer om te gooien. Met op dat moment al zo’n vijftien jaar ervaring in de fitnessbranche ondervonden zij gaandeweg hoe de branche veranderde. Ze besloten dat een frisse wind welkom was; TrainMore werd een feit. “Om het bewegen en sporten te stimuleren, geven wij korting aan mensen die vaker bewegen. Hoe meer je bij TrainMore sport, hoe minder je daarvoor betaalt. Iedere workout wordt beloond met korting en dat is uniek. TrainMore staat voor een levensstijl, niet voor een lidmaatschap.”   ‘Hoe meer je bij ons sport, hoe minder je betaalt’

Mooie panden in binnensteden

Inmiddels telt TrainMore al negen prachtige gyms, ieder gevestigd op bijzondere locaties in binnensteden. Een bewuste keuze, aldus Doorenbosch: “We richten ons op tweeverdieners en studenten. Als je deze doelgroep wilt bereiken en een keten wilt opbouwen, moet je zichtbaar zijn. Bovendien besteden we niet alleen veel aandacht aan onze missie, maar ook aan de inrichting van onze sportscholen. We kiezen voor mooie panden, hoogwaardige fitnessapparatuur en een willen een bepaalde beleving creëren.” Zien we de negen panden op een rij, dan wordt direct duidelijk wat Han en Marjolijn aanspreekt. Een authentieke uitstraling en een bijzondere historie, niet-doorsnee is de rode draad. Veelal betreft het monumentale panden. Zo is het voormalige postkantoor aan de Amsterdamse Singel omgetoverd tot gym; de voormalige kluizen bieden ruimte aan de kleedruimten. Inclusief de originele kluisdeur.

Feiten en cijfers TrainMore
• Gemiddeld trainen TrainMore-leden 1,9 keer per week. Dat is 70% méér dan het landelijk gemiddelde.

• TrainMore telt 9 locaties in grote steden in de Randstad, Noord-Brabant en Groningen.

• De TrainMore-gyms zijn tussen de 1.000 en 2.000 m² groot.

Kaalgestript en opnieuw ingericht

Na de zomer van 2016 kwam TrainMore in contact met Bpr retail. Na enkele kleine opdrachten werd al snel een omvangrijke opdracht verstrekt: de realisatie van een geheel nieuwe sportschool in Amsterdam, De Pijp. Michiel van Herpen, projectmanager bij Bpr retail vertelt: “TrainMore vestigde zich in een sportschool waaraan al zo’n twintig jaar niets was gedaan. We hebben het pand volledig kaalgestript en opnieuw ingericht, met nieuwe vloeren en plafonds, maar ook een compleet nieuwe elektrische installatie. Bij de werkzaamheden kwam al snel aan het licht dat de balkenconstructie slecht was. Deze is ook volledig vervangen. Het was een flinke klus, mede omdat het pand feitelijk uit meerdere aaneengesloten panden bestaat. Toch zijn we erin geslaagd om het hele project binnen enkele weken na het eerste overleg op te starten en binnen slechts vijf weken uit te voeren.”

Nieuwe plannen

Doorenbosch is zeer tevreden over de samenwerking met Bpr retail en over de wijze waarop Bpr samenwerkt met zijn vaste architect Janpaul Scholtmeijer van VENS Architecten. Inmiddels betrekt Doorenbosch Michiel en collega’s al in een vroegtijdig stadium bij zijn plannen. “Bij het beoordelen van een potentiële locatie maken we graag gebruik van de expertise van Bpr retail, die panden uitstekend kunnen beoordelen op de bouwkundige staat. Op dit moment zijn we bezig met drie nieuwe locaties. Waaronder in Rotterdam en Amsterdam centrum”, verklapt Doorenbosch. “Ook voor 2018 staan nog eens drie nieuwe locaties op de planning. We houden ons aanbevolen voor karakteristieke (huur)locaties in de grote steden in heel Nederland.”

Meer feiten & cijfers

• TrainMore is opgericht in 2010 door Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer. Eerder runde het  sportieve stel de keten Club Sportive, die ze in 2011 verkochten.

• De eerste TrainMore-sportschool opende in Diemen (2010). Niet veel later volgden Den Bosch  (2011), Eindhoven (2011) en vervolgens Utrecht (2012), Den Haag (2013), Zaandam (2013), Amsterdam (2014) en Groningen (2015). In 2016 opende de negende TrainMore-locatie in Amsterdam De Pijp.

• TrainMore ontwikkelde een app, waarin leden precies kunnen zien hoe vaak ze trainen en waarmee ze zich kunnen aanmelden voor lessen, zoals yoga en boksen.

• In 2016 richtte TrainMore een stichting op, die zich ten doel stelt om kinderen meer te laten bewegen. “De TrainMore Foundation wil een financiële bijdrage leveren aan goede initiatieven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *